Prašno barvanje in lakiranje

Z najsodobnejšo opremo, širokim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami nudimo vrhunsko storitev prašnega barvanja – lakiranja.

Prašno barvanje oz. lakiranje je proces nanašanja barve v obliki prahu na površino obdelovalnega predmeta oz kovino. Ker gre za t.i. suho prašno barvanje, se tu ne uporablja lepilo, pač pa sam nanos poteka s pomočjo elektrostatične pištole, barva pa se nato v peči pri visokih temperaturah segreva in barvni sloj utrdi. Tako dobimo gladko homogeno površino, ki je trdna in odporna.

Prašno barvanje oz. lakiranje se večinoma uporablja za barvanje kovinskih izdelkov. Pri nas barvamo večinoma železne izdelke, izdelke iz aluminija in inox materiala, vendar so tudi ostale kovine primerne za prašno barvanje.

Prednosti:

– večja odpornost prašno barvanih izdelkov na mehanske poškodbe (praske, udarce), kemične vplive in tudi na zunanje vremenske vplive (vročino, rjo); s tem se podaljša življenjska doba izdelka,
– okolju prijazen način barvanja, saj ni prisotnih nevarnih kemikalij in hitro hlapljivih organskih topil, sama barva je ekološko neoporečna.
– zadostuje že enkraten nanos barve,
– lažje prekrivanje površinskih nepravilnosti kot pri mokrem lakiranju,
– hitrost barvanja, saj je izdelek takoj po ciklu barvanja pripravljen za prevzem in uporabo,
– na tržišču obstaja velik izbor barv po RAL barvni lestvici, izbira se tudi struktura barve (gladka/groba) in sijaj (sijoča/mat)

Lakirnica se nahaja v PE Črnomelj, Kanižarica 126